Drejebog til store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet

Fjernvarmeværker eller andre interesserede, som overvejer at etablere en varmepumpe eller blot vil have den seneste viden på området, har nu mulighed for at søge inspiration i en opdateret version af Energistyrelsens drejebog for store varmepumper. Drejebogen blev først udgivet i 2014, men nu findes der altså en opdateret version, som tager udgangspunkt i de nuværende rammevilkår og indeholder de seneste erfaringer.

Opdateringen af drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog, er lavet for Energistyrelsen i et samarbejde mellem Grøn Energi, DFP og PlanEnergi.

Drejebogen indeholder en generel beskrivelse af varmekilder, typer af varmepumper, myndighedsbehandling, økonomi, aftaler, udbud, valg af leverandør og test af ydelse/levering.

Inspirationskataloget indeholder beskrivelser og økonomiske forhold ved en række idriftsatte varmepumper i danske fjernvarmesystemer. Formålet er at gøre erfaringerne mere tilgængelige for branchen og dermed bidrage til en øget udbredelse af varmepumper i fjernvarmesystemet.

Beregningsværktøjet er ligeledes opdateret og indeholder nu en funktion til at lave beregningsoverslag for luftbaserede varmepumpeanlæg. Samtidig er solvarmedelen blevet opdateret og værktøjet er nu blevet endnu mere anvendeligt til at lave overslagsberegninger på fjernvarmesystemer, hvor driftssituationer og økonomi kan sammenlignes med og uden en eldreven varmepumpe.