CoolHeating

coolheating_banner

 

 

01/2016 – 12/2018

Formål

At støtte implementeringen af ​​små fjernvarme- og -kølenet i lokalsamfund i Sydøsteuropa. Dette opnås gennem vidensdeling og gensidige aktiviteter hos deltagerne i lande, hvor der findes god erfaring og eksempler på fjernvarme og -køling (Østrig, Danmark, Tyskland) og i lande med begrænset udvikling indenfor området (Kroatien, Slovenien, Makedonien, Serbien, Bosnien-Herzegovina).

Udover teknologiøkonomiske vurderinger omfatter hovedaktiviteter i projektet foranstaltninger til, at stimulere samfundets og borgernes interesse i etablering af fjernvarme- og kølesystemer, samt kapacitetsopbygning indenfor finansiering og forretningsmodeller.

Resultater og perspektivering

Resultatet vil være opstart på planlægningen for ​​nye fjernvarme- og kølenet i udvalgte lokalsamfund i de fem lande, frem til investeringsstadiet. Disse forgangsprojekter vil have en langsigtet indvirkning på udviklingen af ​​lokale fjernvarme- og -kølenet på nationalt niveau i de fem lande.

I projektet er en Best Practice Map udviklet.

PlanEnergis aktiviteter

PlanEnergi er leder af arbejdspakken ”Best Practices and Framework Analyses” (WP2) og bidrager med dansk erfaring til alle andre arbejdspakker, herunder kapacitetsopbygning og støtte til udvikling af casestudier.

09/2016 CoolHeating Konference

Plakater fra CoolHeating-konferencen i september 2016:

 

Kontaktperson i PlanEnergi: Linn Laurberg Jensen