Fjernvarme til Japan

PlanEnergi samarbejder med den japanske non-profit organisation ISEP (Institute for Sustainable Energy Policies) om at opbygge en fjernvarmetradition i Japan baseret på lokal energiforsyning og selvbestemmelse. Indsatsen koordineres med den danske ambassade i Tokyo og introducerer danske virksomheder til det japanske marked.

Jens Birch Jensen er PlanEnergis projektleder på samarbejdet og har netop været i Japan sammen med Hanne Skovby fra det nordjyske fjernvarmenetværk Fleksenergi og Poul Alberg Østergaard, professor ved Aalborg Universitet, for dels at promovere dansk viden om moderne fjernvarme dels forberede planlægning af 2-3 demonstrationsprojekter.

Et af projekterne omhandler etablering af fjernvarme i landsbyen Ogata-Mura i det nordvestlige Japan. Ogata-Mura er en lille kommune med ca. 3.000 indbyggere og omfatter bl.a. et stort spahotel. Fjernvarmesystemet skal indgå i Ogata-Muras planer om at blive selvforsynende med energi, undgå fraflytning af indbyggerne osv. Fjernvarmen baseres på afbrænding af skaller og strå, som er restprodukter fra risproduktion.

Kontaktperson i PlanEnergi: Anna Vang Bobach